Ebben az ételben a friss spenótlevelek nyakon vannak öntve egy jó adag fokhagymás csilis narancsos szósszal, amit a vajas körte testes hatása tesz teljessé.
Hozzávalók:
50 dkg friss spenót
3-4 nagy körte
2 narancs
3 gerezd fokhagyma
2-3 ek méz
csili ízlés szerint
vaj a pároláshoz
A körtéket félbevágom, a magházat és a szárat eltávolítom, az így kapott feleket egyenletesen felvágom.
Egy tepsiben vajat hevítek, erre fektetem a körteszeleteket, és a lángot kicsire veszem.
A spenótot párszor átmosom, majd megpárolom. Erre -szerintem- a legjobb eszköz a bambuszpároló, de ha nem rendelkezel vele, blansírozni is lehet, a lényeg, hogy ne főzzük túl.
Idő közben rá-rá nézek a körtére, megfordítom, pótolom a vajat, ha szükséges.
Az öntethez kifacsarom a narancsok levét, beleöntöm egy kisebb lábosba, és a mézzel, a csilivel és a lereszelt fokhagymával felteszem kis lángon, forrás után pedig elzárom alatta a gázt.
A spenótot halmokba rendezem, szépen körülrakosgatom őket a vajas körtével és nyakon öntöm a spenótrakásokat a narancsos szósszal.
Kész.
Tipp Dömping: A körtéket ízlés szerint piríthatjuk tovább is, a vaj mennyiségét bátran növelhetjük, leöntve a körtéket (vajból sohasem elég). Reggelire, vagy egy gyors vacsorára ideális fogás.