Egészség-Evés-Élet

Lemon & Coriander

Lemon & Coriander

Spenót, Vajon Párolt Körtével

2016. február 10. - Citrom és Koriander

Ebben az ételben a friss spenótlevelek nyakon vannak öntve egy jó adag fokhagymás csilis narancsos szósszal, amit a vajas körte testes hatása tesz teljessé. 

Hozzávalók:
50 dkg friss spenót 
3-4 nagy körte 
2 narancs 
3 gerezd fokhagyma
2-3 ek méz 
csili ízlés szerint 
vaj a pároláshoz 

A körtéket félbevágom, a magházat és a szárat eltávolítom, az így kapott feleket egyenletesen felvágom. 
Egy tepsiben vajat hevítek, erre fektetem a körteszeleteket, és a lángot kicsire veszem. 
A spenótot párszor átmosom, majd megpárolom. Erre -szerintem- a legjobb eszköz a bambuszpároló, de ha nem rendelkezel vele, blansírozni is lehet, a lényeg, hogy ne főzzük túl.
Idő közben rá-rá nézek a körtére, megfordítom, pótolom a vajat, ha szükséges. 
Az öntethez kifacsarom a narancsok levét, beleöntöm egy kisebb lábosba, és a mézzel, a csilivel és a lereszelt fokhagymával felteszem kis lángon, forrás után pedig elzárom alatta a gázt. 
A spenótot halmokba rendezem, szépen körülrakosgatom őket a vajas körtével és nyakon öntöm a spenótrakásokat a narancsos szósszal. 
Kész. 

 

11011964_1063459540336160_8457445261378730298_n.jpg

Tipp Dömping: A körtéket ízlés szerint piríthatjuk tovább is, a vaj mennyiségét bátran növelhetjük, leöntve a körtéket (vajból sohasem elég). Reggelire, vagy egy gyors vacsorára ideális fogás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lemoncoriander.blog.hu/api/trackback/id/tr288369436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása